Klaus Iohannis face declarații de presă la ora 18.00, după demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură

0
281

Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, după votul din Parlament pe moțiunea de cenzură prin care Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură depusă de PSD. Este cel mai mare vot cu care a fost demis un guvern în România. Parlamentarii PNL și UDMR au fost în sală, dar nu au votat.

Președintele trebuie să cheme acum partidele parlamentare la consultări, pentru formarea unui nou guvern. La consultări, PSD nu va merge cu o propunere de premier, partidul anunțând deja ca vrea alegeri anticipate. USR va cere un alt premier decât Florin Cîțu și refacerea coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR. Cei din AUR au anunțat că vor un guvern de uniune națională.

Planul liberalilor prevede două variante: fie președintele nominalizează un premier de sacrificiu care să fie respins de Parlament (posibile variante Lucian Bode sau Nicolae Ciucă), iar a doua propunere să fie Cîțu, fie forțează nominalizarea din nou a lui Florin Cîțu, ca primă variantă după demiterea guvernului, potrivit informațiilor Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here