Klaus Iohannis: Voi aștepta cu consultările formale până când în discuțiile dintre partide se cristalizează o majoritate asumată

0
45

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că nu va chema la Cotroceni partidele parlamentare la consultări până când nu va exista o majoritate parlamentară care să suțină un guvern. Negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare s-ar putea întinde până săptămâna viitoare. După primele discuții cu USR și PSD delegația PNL trebuie să transmită partidului concluziile discuțiilor pentru a lua o decizie în legătură cu viitoarea coaliție de guvernare.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis:

  •    Am două teme pe care doresc să le ating. Prima tema: procedurile de instalare a unui nou guvern. Ultima propunere, din păcate, nu a întrânit un număr suficient de posibile voturi în Parlament. Între timp, partidele au reluat între ele discuțiile. Și acest lucru este foarte bun.
  •     Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și nu pot să accept astfel de abordări.
  •     În concluzie voi aștepta cu consultările formale până când în discuțiile dintre partide se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern.
  •     Abia atunci când majoritatea va fi asumată, voi convoca consultări pentru formarea noului guvern.
  •     A doua temă se referă la școli și vaccinare. La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită. Unde situația epidemiologică o permite, elevii se vor întoarce fizic la școală, însă va fi introdusă o nouă condiție: gradul de vaccinare al personalului școlii.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here