La primăria Rovinari … ”MATRAPAZLÂCURI” CU IZ PENAL

0
1049

La primăria Rovinari

”MATRAPAZLÂCURI” CU IZ PENAL

 

Continuăm și în acest număr seria dezvăluirilor despre încrengăturile ce s-au creat în primăria Rovinari datorită relațiilor, angajărilor finilor și afinilor până la gradul de rudenie ”să pape și burta mea ceva”. Deși poate în acest număr ar fi trebuit să fim mai buni, mai blânzi, mai iertători, cineva de acolo, din primăria Rovinari, ne-a ”azmuțit” spunându-ne că ”Putem să scriem cât vrem noi, că nu se va întâmpla nimic pentru că «Șefe» este protejat de nașul, iar nașul de alt fin, iar finul de afin”. Ei bine, măi nene, așezat acolo sus datorită ”deștelor ridicate” și nu datorită minții tale, pentru că aia îți lipsește cu desăvârșire, noi vom scrie poate cu hectolitri de cerneală pentru că noi am învățat să scriem, nu ca mătăluță, care ai băut cerneala și aia foarte puțină, iar restul ai folosit-o la jocurile de împușcăciune cu vopsea (Paintball) prin pădurile statului de la ”barza” care ulterior au devenit proprietatea stăpânului tău ce te poartă în lesă. Vom continua să scriem și în acest episod, pentru că să vezi și tu pe unde se mai scurg banii de care ar trebui să ai mare grijă, dar… de unde atâta minte… când e lipsă de școală, în special gimnazială?
Spuneam înainte despre încrengături, pile, cunoștințe, relații și tot ce mai este. De pildă, despre achizițiile publice în ceea ce privește lucrările de construcții din această primărie, ”câștigate” de o firmă de casă a acestei instituții, dar… am spus foarte bine: este vorba de S.C. Maxis Trans al cărui administrator este un anume Istrate Emanoil din Bârsești care la codul C.A.E.N. ,culmea, are ”transport rutier de mărfuri”. Dar… ce mai contează.
Lucrările ”câștigate” de această firmă le ”execută” sau le coordonează un anume Diaconu Cătălin, zis Renghea. Și ca să vedeți că încârligătura cu fini și afini se leagă, soția lui Diaconu Cătălin zis Renghea este Diaconu Maria Amelia, angajată a primăriei Rovinari la compartimentul Achiziții Publice, Finanțări Externe, adică la Serviciul în care se ”clocesc” caiete de sarcini după chipul și asemănarea participantului la licitația publică. Gurile rele spun că acest Renghea ar fi executat lucrări pe la blocul B5, actuala reședință a primarului unde este construit și un garaj care credem noi că are și autorizație pentru o asemenea lucrare. Dar, nu asta este problema, că acest domn Renghea este bun la toate și faptul că firma Maxis Trans este bună la toate. De exemplu, printre lucrările la care este abonată din bani publici, am putea enumera ”Amenajare parcare la blocul A2 Strada Prieteniei, Oraș Rovinari” este vorba despre parcarea unde foarte des a fost văzut multifuncționalul primăriei împreună cu deserventul prestând ore de muncă… oare o fi legal?

(Suntem convinși că este ”legal” pentru că patronul lucrări plătește regește iar banii se scurg în buzunarele deserventului, dar, probabil se întâmplă exact ca la o lucrare din zona Autoliv, unde deserventul și-a băgat la portofel vreo ”câteva sutici”.) Unii spun că nu se va turna asfalt pe strada Prieteniei până nu se termină parcarea începută, pentru a se putea turna și pe acolo o poșghiță de asfalt. Să credem că deasfaltarea străzii Prieteniei se va ocupa tot firma Maxis Trans? Noi nu știm ce să credem, dar până atunci rovinărenii care circulă pe strada Prieteniei își pot rupe liniștit mașinile. O altă lucrare ”câștigată” de Maxis Trans este ”Reabilitare bloc B2 Locuințe Speciale – P+2E oraș Rovinari județul Gorj”. Probabil că, organele abilitate ar trebui să cerceteze modul de atribuire al acestei lucrări. Cum, de a fost câștigată de firma Maxis Trans și nu de alte firme care doreau să participe la licitație și cum au fost sfătuiți să se retragă pentru că vor avea parte de ”sub antrepriză” și că defapt, și-au luat-o prin…!

O altă lucrare de anvergură ”câștigată” de Maxis Trans este ”Amenajare zona blocuri A1 – G15 oraș Rovinari”. Bine înțeles că exemplele pot continua și suntem convinși că vor continua și în acest an pentru că binefăcătorul Renghea trebuie să aibă de lucru.
Încă o dată, atragem atenția organelor de control, în special domnului Romanescu de la I.T.M. că poate află și dumnealui ce hram poartă acest domn Renghea la aceste lucrări, de ce le coordonează, în ce calitate și mai ales de ce dă oamenii ”afară”. Oare cum este posibil? Are această firmă oameni angajați cu acte în regulă atunci când iși pun casca pe cap? (Dar de unde atâtea căști). După ultimele informații pe care le avem de aceste caiete de sarcini se ocupă prin sarcini de serviciu însuși șeful serviciului Achiziții Publice din Primăria Rovinari un anumit domn Negreanu Gheorghe care… are soția angajată la compartimentul fond funciar din cadrul aceleași primării, Negreanu Mihaela. Dacă, domnul soț Negreanu se ocupă de achiziții publice, nu este nici ea prea departe de evidența achizițiilor de terenuri cu ambrozie pe care vrea să le cumpere investitorul strategic al viitoarei fabrici de Gips/Carton de la alți strategi care le-au achiziționat de la bieții cetățeni pe mai nimic sub amenințarea faptului că ambrozia de pe terenuri le poate aduce amenzi ce depășesc valoarea terenurilor. Și atunci… cetățenii au cedat și au vândut. Dar despre achizițiile de terenuri, de investitori strategici, de la achiziții de terenuri cu 2euro/mp și revânzarea acestora cu 40euro/mp în numerele viitoare și tot în numerele viitoare veți afla despre un investitor strategic care vrea să facă o făbricuță de ciment, dar… terenurile pe care vrea să-și extindă investiția sunt foarte scumpe… se pare că prețul de cumpărare ar fi asemănător cu cel din buricul Bucureștiului, dar ce să faci… așa este când știi să cumperi și de unde.
(Vom reveni.)

Semnează
Ovidiu Argintaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here