Lucrările la școli, pe ultima sută de metri

0
211

Mai sunt doar două săptămâni până la începerea anului școlar, iar autoritățile grăbesc lucrările de la licee, școli și grădinițe. Autoritățile din Târgu Jiu dau asigurării că, în cea mai mare parte, până la intrarea copiilor în clase, șantierele vor fi închise. De altfel, unitățile de învățământ din întreg județul Gorj urmează să fie verificate, înainte de începerea noului an școlar. În acest sens, a fost emis un ordin al prefectului, pentru constituirea unei comisii, care va stabili dacă unitățile de învățământ sunt sau nu pregătite să primească elevii. Trei astfel de echipe trebuie să verifice fiecare școală și grădiniță. De exemplu, la Școala Constantin Săvoiu din Târgu Jiu, lucrările nu se vor finaliza, până la data începerii cursurilor, unitatea fiind într-un proiect de reabilitare și extindere, ce va fi gata abia anul viitor.

Comisiile trebuie să depisteze problemele din fiecare unitate de învățământ din județ, iar în funcție de concluziile verificărilor, școlile pot fi autorizate sau nu.

Multe dintre școli au funcționat fără autorizațiile necesare, care nu au fost emise de instituțiile statului, din cauza problemelor depistate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here