Lupte în zona centralei nucleare de la Cernobîl. 22 de oameni au fost uciși de o rachetă rusească într-un sat din regiunea Odesa

0
253

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Ucraina. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă.

Armata rusă pătruns în Ucraina de pe teritoriul Belarusului prin zona fostei centrale nucleare Cernobîl, situată în nordul țării, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Ucraina. În apropierea depozitului cu deşeuri nucleare al centralei de la Cernobîl au loc lupte.

 

„Trupele ocupantului au intrat dinspre Belarus în zona centralei de la Cernobîl. Membrii Gărzii naţionale care protejează depozitul opun o rezistenţă îndârjită”, a scris pe Telegram Anton Gheraşcenko, consilier în Ministerul de Interne ucrainean.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a declarat că militarii ruși încearcă să cucerească Centrala nucleară de la Cernobîl. Volodimir Zelenski a spus că soldaţii ucraineni „îşi sacrifică vieţile” pentru a evita un al doilea Cernobîl, referindu-se la accidentul nuclear petrecut acolo în 1986.

În satul Lipițkoe din Regiunea Odesa, Rusia a lansat o rachetă spre o bază militară. Au fost ucise 22 de persoane, 11 bărbați și 11 femei.

Comandamentul militar al Ucrainei spune că patru oameni au fost uciși iar 10 sunt răniți după ce un obuz rusesc a lovit un spital din Vuhledar din regiunea Donețk din estul Ucrainei. Printre răniți se pate că ar fi șase doctori, transmite The Guardian.

Ucraina spune că Rusia a desfășurat 203 atacuri de la începutul zilei, lupte având loc în aproape tot teritoriul, conform Reuters.

Ministerul ucrainean de externe a transmis la ora 14:00 că un elicopter K-52 al rușilor și trei elicoptere de lângă Hostomel au fost doborâte în regiunea Kiev, lângă Mejiria.

Comunicatul mai arată că luptele continuă în regiunea Lugansk, lângă orașul Șastie iar „inamicul continuă să sufere pierderi”. În regiunea Odesa, 10 soldați se pare că au fost răniți în timpul unui atac. Între timp, oamenii din Kiev s-au aliniat la centrul de transfuzii pentru a dona sânge.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here