Macron a vorbit la telefon cu Putin, cerându-i „încetarea imediată“ a ofensivei armatei ruse în Ucraina

0
267

Președintele francez Emmanuel Macron a vorbit, luni, separate, atât cu președintele rus Vladimir Putin, cât și cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

În cadrul conversaţiei, prima dintre Vladimir Putin şi un lider occidental după ce Rusia a invadat joi dimineaţă Ucraina, preşedintele rus „a oferit o explicaţie detaliată a motivelor” care au determinat Moscova să lanseze această operaţiune, a precizat Kremlinul. Kremlinul a mai informat că apelul telefonic a avut loc la iniţiativa preşedintelui Macron, cei doi convenind să rămână în contact, conform Reuters.

Convorbirea cu Putin a durat o oră și 30 de minute, potrivit Palatului Élysée.

Potrivit unui comunicat, Macron a insistat pentru „necesitatea de a ajunge la un acord pentru încetare focului”.

Agenția rusă presă RIA Novosti transmite că Putin i-ar fi spus lui Macron că o înțelegere cu Ucraina este posibilă numai dacă interesele legitime de securitate ale Rusiei sunt luate în considerare necondiționat. Acestea includ recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei, „demilitarizarea și denazificarea” statului ucrainean, asigurarea statutului neutru al Ucrainei.

Între timp, Negocierile dintre ruși și ucraineni durează de mai bine de patru ore. Cele două delegații au luat mai multe pauze de la discuții, potrivit agenției oficiale de presă a Belarus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here