Mai multe sortimente de înghețată Milka, retrase din magazine

0
659

Producătorul Froneri Ice Cream România recheamă de pe piața din România mai multe loturi de înghețată Milka pentru prezența peste reglementările legale a oxidului de etilenă.

Este vorba de Milka Vanilla & Chocolate, 20 x 71g, lot MI1119, Milka Chocolate Hazelnut 20x69g, lot MI 1117, Milka Vanilla & Chocolate MPK 284g, lot MI1145 și Milka Chocolate Hazelnut Stick MPK 176g, loturile MI1106 și MI1107.

Froneri Ice Cream Polonia a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producția sa de înghețată și care au afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea înghețatei. Loturile respective de ingredient stabilizator depășesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă.

Stabilizatorii pe bază de plante utilizați sunt livrați ca un amestec de ingrediente stabilizatoare diferite și sunt folosiți în cantități extrem de mici în produsele finite, astfel încât este considerat foarte puțin probabil să prezinte un risc pentru sănătatea consumatorilor, susține compania. Producția de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprită.

Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate aflate sub controlul companiei au fost plasate în carantină, și a început o campanie de retragere a acestora.

Rechemarea privește excusiv produsele din loturile enumerate. Toate celelelate produse ale Froneri Ice Cream România, diferite de loturile de mai sus nu sunt afectate.

Froneri solicită consumatorilor să nu consume produsele din loturile sus menționate, sfătuindu-i să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care le-au achiziționat. În cazul returnării, este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de: 09.08.2021.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here