Maia Sandu: „Facem totul pentru a păstra pacea, dar presiunile la care suntem supuși cresc zilnic”

0
140

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, acuză presiuni din ce în ce mai mari pentru destabilizarea țării sale. Ea cere Guvernului să modifice legislația, astfel încât Poliția să poată interveni mai eficient când apar situații critice. Președinta Republicii Moldova a făcut un apel și la populație: să nu se lase manipulată.

Maia Sandu, despre rachetele lansate de Rusia: „O încălcare flagrantă a spațiului nostru aerian și a neutralității Republicii Moldova comisă de forțele armate ruse”

„Câteva din cele 84 de rachete lansate ieri de Rusia spre Ucraina au traversat neautorizat spațiul aerian al Republicii Moldova. În raioanele din stânga Nistrului și deasupra raioanelor Florești și Soroca. Este o încălcare flagrantă a spațiului nostru aerian și a neutralității Republicii Moldova comisă de forțele armate ruse.

Repblica Moldova este o țară pașnică. Am spus acest lucru de fiecare dată și de fiecare dată am demonstrat acest lucru în acțiuni. Noi respectăm integritatea teritorială și suveranitatea altor țări și cerem să ne fie respectate și hotarele noastre. Noi facem totul ca să păstrăm pacea și liniștea în țară, dar presiunile la care suntem supuși cresc cu fiecare zi. Încercările de a ne dezbina, de a destabiliza situația din țară sunt tot mai frecvente și de o amploare în creștere”, a spus Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova: „Să nu ne lăsăm folosiți de cei care îşi doresc război şi haos”

„E datoria noastră de cetățeni ai acestei țări, de patrioți ai acestui neam să nu, accentuez, să nu ne lăsăm manipulați şi provocaţi, să nu ne lăsăm folosiți de cei care îşi doresc război şi haos. Cei care promovează și justifică războiul trebuie sancționați dur. Oamenii care justifică uciderea ucrainenilor la ei acasă sunt periculoși pentru societate, sunt periculoși pentru pacea din țara noastră. În alte timpuri, acești oameni ar fi justificat holocaustul sau deportarea gospodarilor moldoveni în Siberia. Mâine, aceștia vor justifica uciderea conaționalilor lor. Cui slujesc acești oameni? Cu siguranță nu Republicii Moldova.

Nu vom permite destabilizarea situaţiei din ţară şi dezbinarea societăţii. Grupările criminale vor să creeze o situaţie de conflict pentru a răsturna ordinea publică şi a ajunge la putere, fapt prin care Rusia să poată folosi ţara noastră în război.

Hoţii implică oamenii pentru a-şi atinge scopurile. Nu vă faceţi iluzii, nu veţi reuşi. Trădarea de patrie va fi sancţionată dur. Mulţumim poliţiştilor pentru că au reuşit să menţină ordinea publică, fără violenţe, în timpul protestelor organizate şi finanţate de hoţi. Corturile au fost dezinstalate de pe carosabil, însă acţiunile provocatoare continuă”, a afirmat Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.

Europafm.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here