Masca redevine obligatorie, de astăzi, în localitățile cu rată de infectare mai mare de 6 la mie

0
548

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă, în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie. Măsura se aplică, de astăzi, după emiterea unui ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne. În județul Gorj, sunt obligați să se conformeze cetățenii a patru localități, unde numărul de cazuri a depăsit aceast procent. Este voba despre localitatea Polovragi unde rata de infectare este de 8,18 la mia de locuitori, comuna Crasna cu 6,59, Văgiulești cu  6,45 și Arcani cu 6,20 la mia de locuitori.

Cine nu trebuie să poarte mască

Autoritățile au dat și câteva exemple despre situațiile în care masca nu este obligatorie:

„Într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat ( activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.

Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască. Menționăm că rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc.”

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis miercuri un mesaj RO-ALERT de urgență extremă în contextul infectărilor RECORD cu noul coronavirus din ultimele zile. Mesajul a fost transmis la nivel național.

În contextul creșterii accelerate a ratei de infectare la nivel național cu virusul SARS-COV-2, pentru protejare sănătății dumneavoastră și a celor din jur, informați-vă din surse oficiale și respectați măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică. Alegeți să vă vaccinați acum împotriva COVID-19!”, a transmis DSU, miercuri.

Infectări și de decese în număr record au fost raportate, miercuri! Aproape 15.000  de cazuri și peste 300 de români au murit în ultimele 24 de ore. Rata de infectare este în creștere continua. 40 de județe, inclusiv Bucureștiul, au atins incidențe mari la mia de locuitori. Numai județele Harghita și Covasna mai sunt verzi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here