MATRAPAZLÂCURI CU IZ PENAL!

0
1286

La Rovinari….

MATRAPAZLÂCURI CU IZ PENAL

Despre oraşul Rovinari au curs şi vor mai curge râuri de cerneală, dar…

Ceea ce se întâmplă în prezent parcă nu s-a întâmplat niciodată. Oraşul Rovinari a intrat în era marilor „dezveliri, dezgropări şi dezgoliri” , oamenii  vorbind permanent despre Rovinari ca despre oraşul care nu se va mai termina niciodată, plin de mocirlă, cu lucrări începute şi abandonate dar şi despre matrapazlâcuri ce se regăsesc atât în curtea unităţii spitaliceşti, respectiv la Spitalul Orăşenesc  Sf.Ştefan Rovinari dar şi la Primăria Rovinari.

La Spitalul Rovinari, unitate condusă de fostul administrator public al oraşului Rovinari  Constantin Podaru ( cred că vă auceţi aminte…. cel cu agenda,cel cu lotul de primari….,cel reţinut) se potriveşte foarte bine zicala ”fie omul cât de prost, mintea creşte după post” . Acestuia i se poate atribui foarte bine şi „poziţia ghiocelul” sau de ce nu, alte comenzi de genul „aport!”. Credem că organele de cercetare ce ar trebui să se sesizeze de angajările pe bandă rulantă, deloc neîntâmplătoare, din ograda diriguită de acesta.

Cum este posibil domnilor anchetatori, ca în această unitate (spital) să fie scoase la concurs posturi după chipul, asemănarea şi nevoile unor aleşi locali, consilieri locali. Un exemplu concludent este al consilierului local Preda Ionel (din partea PNL, el însuşi angajat la o unitate din subordinea Primăriei Rovinari deşi pensionar), care şi-a angajat soţia pe postul de magaziner în cadrul Spitalului Sf. Ştefan iar acum umează să-i fie angajată şi fiica, „prin concurs” pe postul de asistent medical kinetoterapeut… Deci,iată cum au fost „clocite” şi scoase la concurs posturi după  chip, asemănare şi nevoi personale.

Exemplele pot continua cu fiica domnului consilier Ciopănoiu Ion (PNL) angajată ca asistent medical în cadrul aceluiaşi spital (gurile rele spun ca nu ştie să scrie şi că…candva, a rămas repetentă la liceu- o avea oare bacalaureatul) şi continuând cu soţia domnului consilier PNL Duţă Alin, angajată tot asistent medical. Bineînţeles, alte consoarte ale consilierilor locali PNL le găsim angajate în unităţile din subordinea Consiliului Local sau a Primăriei Rovinari.

Deşi s-a încercat „penetrarea” pe aceste posturi din spital ale unor persoane care doreau să participe la concursul de asistent medical, au fost sfătuite de oameni „de bine” de la spital să-şi vadă de treabă, să renunţe pentru că posturile „nu sunt pentru cine se pregăteşte ci pentru cine se nimereşte” (deţinem probe). Mai nou, unitatea spitalicească pregătește  „concurs”  pentru ate postur. Încurtea unității spitalicești din Rovinari sunt mult mai multe matrapazlâcuri, dar ne oprim momentan aici. Considerăm că organele de cercetare își vor face datoria în ceea ce privește acest aspect.

Personal, consider  că pe acest manager ar fi trebuit să-l schimbe pandemia, dar pentru moment, rămâne, în continuare doar un combinagiu și profitor de pe urma foloaselor de manager.

La câteva blocuridistanță de unitatea spitalicească se află primăria Rovinari unde… în curtea acesteia considerăm că gasim matrapazlâcuri cu iz penal pentru care Corpul de Control al Prefectului (Prefectul Morega) ar trebui să facă verificări.

Cum este posibil domnilor ca persoane angajate pe funcții publice să fie transferate de la Primăria Rovinari la Direcția de Sănătate Publică sau S.J.U. Gorj ? Un exemplu este al actualului purtător de cuvânt de la D.S.P. Gorj, Daiana Militaru aterizată de pe postul de Șef Serviciu SPAS Primăria Rovinari pe postul … D.S.P. Gorj. Oare cât de legal este acest transfer? Exemplele pot continua cu o oarecare doamnă Vilău, soția actualului director al SPL Rovinari, fost consilier personal al primarului Robert Filip, sau soția fostului jurist al Primăriei Rovinari, doamna Șorop aterizate în aceleași curți ! Oare este legal? Și iată cum la Primăria Rovinari s-a construit o rampă de lansare spre posturi bine plătite în buricul Târgului de pe Jiu. Deci, domnilor din Prefectura Gorj, este legal ce se întâmplă? Despre angajările dubioase de la Serviciul de taxe și impozite locale din Primăria Rovinari, cât și despre iubirile cu năbădăi din acest serviciu, în numerele viitoare. Tot în numerele viitoare ale yiarului nostru vă vom informa despre anumite lucrări cu încredințare directă,licitații etc. Oricum, lucruri dubioase.

 

 

Semnează,

Ovidiu Argintaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here