Morsa Freya, care a devenit celebră în Norvegia, a fost eutanasiată

0
36
A young female walrus nicknamed Freya rests on a boat in Frognerkilen, Oslo Fjord, Norway, on July 19, 2022. For a week, a young female walrus nicknamed Freya has enamoured Norwegians by basking in the sun of the Oslo fjord, making a splash in the media and bending a few boats.,Image: 709765574, License: Rights-managed, Restrictions: Norway OUT, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Morsa Freya, care devenise o atracție populară în fiordul Oslo din Norvegia, a fost eutanasiată din cauza îngrijorărilor privind siguranța publicului, au spus oficialii norvegieni citați de BBC.

Freya, o femelă tânără care cântăreşte aproximativ 600 de kilograme, a devenit celebră după ce s-a urcat pe bărcile din fiord pentru a sta la soare și pentru a dormi, uneori scufundându-le. Oamenii au ignorat avertismentele de a nu se apropia prea mult de animal, punându-se în pericol. Săptămâna trecută, ministerul norvegian al pescuitului a publicat o fotografie a unui grup mare de oameni, inclusiv copii, stând la distanță mică de morsă, iar poliția a fost nevoită să blocheze o zonă de scăldat, după ce o femeie s-a apropiat prea mult de Freya. Directorul general al direcției de pescuit, Frank Bakke-Jensen, a spus duminică într-un comunicat de presă că decizia de a eutanasia animalul s-a bazat „pe o evaluare generală a amenințării continue la adresa siguranței oamenilor”. El a adăugat că au fost luate în considerare și alte opțiuni, inclusiv mutarea morsei în altă parte, dar acestea au fost eliminate pentru că puneau în pericol bunăstarea morsei.

În general, morsele trăiesc la latitudini mai nordice, arctice, însă Freya, al cărei nume face referire la o zeiţă asociată cu dragostea şi frumuseţea în mitologia scandinavă, se scălda în apele capitalei începând de la 17 iulie. Devenit vedetă în timpului valului de căldură din această vară, animalul a fost filmat vânând păsări sau cocoţându-se pentru a moţăi pe ambarcaţiuni ce se legănau sub greutatea lui, provocând daune semnificative.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here