Nebunie la pașapoarte: Cereri mai mari cu 450% față de anul trecut – MAI prelungește programul

0
43

Ministerul de Interne a anunţat noi măsuri pentru gestionarea activităţii de eliberare a paşapoartelor, iar programul este prelungit, până la ora 20.00. De asemenea, se va lucra în weekend. Potrivit ultimelor date, până la sfârșitul săptămânii trecute s-a înregistrat o creştere de aproape 450% a cererilor depuse faţă de anul trecut.

”S-a prelungit programul de lucru cu publicul, în intervalul orar 08.00-20.00 de luni până vineri, şi s-a decis desfăşurarea activităţii de lucru cu publicul şi în weekend, respectiv suplimentarea, până la capacitatea maximă, a staţiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de paşapoarte”, a transmis MAI, într-un comunicat de presă.

”Menţionăm totodată faptul că, pentru zilele de weekend, au fost deja operaţionalizate programările online în mai multe judeţe din ţară. În acest moment, se întreprind măsuri pentru operaţionalizarea programărilor online şi pentru restul judeţelor, în vederea reducerii timpului de răspuns la solicitările primite din partea cetăţenilor”, se mai arată în comunicat.

Pentru a asigura eliberarea paşapoartelor într-un termen cât mai scurt, a fost dispusă măsura relocării, în vederea soluţionării, a unei categorii de solicitări de la structurile de paşapoarte încărcate la cele cu un aflux mai mic (în perioada 03-11.03.2022 au fost relocate 5.371 cereri de la SPCP al mun. Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Suceava către SPCP Argeş, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Mureş, Teleorman şi Vrancea).

În prezent, în vederea personalizării paşapoartelor simple electronice, programul de lucru al Centrului Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice este de la ora 06.00 la ora 22.00, inclusiv în weekend.

MAI anunţă că, în perioada 01-10.03.2022, numărul de programări efectuate a fost cu 125,82% mai mare faţă de luna februarie şi cu 330,09%mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul de cereri depuse, până în 10 martie, este cu 449,51 % mai mare decât perioada similară a anului trecut.

Stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here