Negocieri convenabile pentru mineri. Cu cât cresc salariile la CEO

0
211

Salariile angajaților Complexului Energetic Oltenia vor crește substanțial, în urma negocierilor dintre liderii de sindicat, managerul companiei și ministrul Energiei. ÎDe luna viitoare, minerii și energeticienii vor avea în plus la salariu 2.020 lei brut. De asemenea, vor fi majorate și cele trei prime pe care le încasează minerii și energeticienii, iar sporurile vor fi uniformizate.

Veștile bune le-au fost transmise angajaților CEO de Bebe Bîrsanu, reprezentat al salariaților, care a luat parte la negocieri.

”Azi, în calitate de reprezentant al salariaților în Comisia de negociere a CCM, am participat la Ministerul Energiei, pentru discuții cu ministrul Energiei, secretarii de stat și președintele Directoratului CE Oltenia, cu privire la mărirea fondului de salarii. În timpul negocierii, ministrul Energiei a purtat discuții cu ministrul Finanțelor pentru identificarea soluțiilor care să aibă ca rezultat mărirea fondului de salarii. După cinci ore de negociere, salariații CE Oltenia vor beneficia de o creștere brută de 2020 lei lunar.

  • 250 de lei introduși în salariul de bază cu 1 ianuarie/380 de lei brut.
  • 250 de lei/380 brut în salariu de bază începând cu 01.04.2022.
  • 304 lei brut spor carieră și pericol (uniformizarea sporurilor) începând cu 01.04.2022.
  • Adaos de la 1.200 la 1.700 brut (a fost preferată această variantă, motivul fiind ca toți salariații să aibă aceeași creștere începând cu 01.04.2022, toate sporurile, adaosul și celelalte sunt facilități securizate prin CIM al fiecărui salariat).
  • Cele trei prime vor avea valoare de 2.000 de lei brut fiecare, inclusiv cota de combustibil va avea aceeași valoare de 2.000 de lei brut.
  • Fond de armonizare de 200 de lei brut/salariat (pentru a se putea realiza echilibrarea pe aceeași meserie)”, a transmis sindicalistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here