Nicolae Ciucă: Pensiile vor crește cu 15% „sau cu altă cifră” de la 1 ianuarie

0
115

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri, la Arad, că pensiile ar urma să fie majorate cu 15% sau cu altă cifră care să acopere inflația, începând cu anul 2023.

„Domnul preşedinte (Klaus Iohannis – n.r.) a legat acest procent de inflaţie şi afirm că este nevoie ca în continuare să ţinem cont de rata de inflaţie şi consider că pensionarii nu merită să suporte povara inflaţiei, motiv pentru care procentul poate să fie de 15% sau poate să fie altă cifră. Toate aceste elemente de analiză le vom realiza în coaliţie cu cifrele de buget pe masă”, a declarat Ciucă, într-o conferinţă de presă. El a precizat că este nevoie de un set de măsuri atât în ceea ce priveşte pensiile, cât şi salariile. „Vă asigur că vom lua cât se poate de responsabil toate deciziile în acest sens. Vorbim şi de pensii şi de salariu, este clar că toată această situaţie deosebit de dificilă economic ne afectează pe toţi şi este nevoie să avem un set de măsuri şi decizii guvernamentale care să poată să menţină echilibru atât în viaţa socială, cât şi în cea economică”, a mai spus premierul.

Anunțul premierului vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat joi, înaintea Consiliului European, că ar trebui să existe o majorare a pensiilor care să compenseze în mare măsură inflaţia.

În urmă cu o săptămână, premierul a declarat că procentul de majorare a pensiilor trebuie să se încadreze în posibilităţile bugetare şi nu ar trebui să fie mai mare de 11%, având în vedere că orice depăşire „impactează” pe deficitul la bugetul de pensii.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here