Nouă troleibuze noi pentru Târgu Jiu

0
173

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a semnat, luni, contractul pentru încă 9 troleibuze moderne, în valoare de 5 milioane de euro, care le vor înlocui pe cele vechi din parcul auto al societăţii de transport în comun din oraş.

Troleibuzele fac parte din proiectul pe fonduri europene care prevede achiziţionarea a 20 de troleibuze, din care primele 11 (în valoare de 6 milioane de euro) vor fi livrate anul acesta, din septembrie până în decembrie.”Am semnat contractul pentru încă 9 troleibuze care vor veni la Târgu Jiu, în valoare de 5 milioane de euro. (…) Mijloacele de transport în comun sunt produse de societatea Solaris, o firmă foarte serioasă, cunoscută la nivel mondial şi care a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Dezvoltării. Ele vor fi livrate anul viitor, iar acum ne pregătim pentru cel de-al doilea proiect cu fonduri europene axat pe mobilitate urbană şi care prevede inclusiv achiziţionarea a încă 15 mijloace de transport electrice, urmând ca, ulterior, municipiul Târgu Jiu să beneficieze de 35 de troleibuze moderne”, a anunţat Marcel Romanescu.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze şi troleibuze. În cei aproape 25 de ani de existenţă, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de oraşe europene. În prezent, Solaris este lider de piaţă pe segmentul de e-mobilitate în transportul public, graţie gamei sale largi de troleibuze, autobuze electrice cu acumulator şi autobuze hibrid livrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here