Orașul lui Brâncuși – Capitala Tineretului din România în 2023

0
135

Municipiul Târgu Jiu a primit titlul de Capitala Tineretului din România, ediția 2023. Decizia s-a luat în cadrul Galei Tineretului Clujean, organizată la Cluj-Napoca. Mandatul se va desfășura în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2023.

Orașul Târgu-Jiu aduce în prim-plan conceptul #YouthURL (UnLearn, ReLearn, Learn), care are drept pilon central învățarea. Așadar, etapele de dezvățare, reînvățare și învățare, cuprind activități pentru tineri, dar nu numai, și sunt transpuse într-o serie de activități diverse, de la acțiuni de voluntariat, podcasturi, cursuri, consiliere, aplicații mobile, imnul tinerilor, cafenele publice până la competiții și crearea unor spații destinate tinerilor. Prioritățile programului #YouthURL sunt structurate pe 4 direcții de acțiune: stare de bine, acțiunea tinerilor, ecosistemul de tineret și perspectivele tinerilor.

Premiul în valoare de 50.000 euro, câștigat de „Târgu-Jiu – Capitala Tineretului din România 2023”, este oferit de Banca Comercială Română, co-inițiator al programului și reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse.

Juriul care a evaluat candidatura orașelor finaliste (Craiova, Târgu-Jiu și Târgu Secuiesc) a fost format din: Cornel Amariei (CEO & Founder LUMEN), Ionuț Barbu (Președinte Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța), Emil Boc (Președinte Asociația Municipiilor din România), Andrei Coșuleanu (Președinte Act for Tomorrow), Ioana Cucu (Senior PR Consultant Graffiti PR), Mihaela Gîrleanu (Director Executiv Organizația Națională Cercetașii României), Marcel Ionescu Heroiu (Expert Senior Dezvoltare Urbană Banca Mondială), Izabella Kacsó-Doboly (Secretar de Stat Ministerul Tineretului și Sportului), Ioana Marzac-Sigarteu (Corporate Communications Manager Samsung), Mircea Meriacri (Președinte Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași), Victor Negrescu (Vicepreședinte Comisia pentru Educația, Cultură, Tineret, Sport și Media din Parlamentul European), Horia Onița (Președinte Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România), Corina Pintea (Director Executiv Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat), Andrei Popescu (Coordonator Corpul European de Solidaritate Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale), Dragoș Tuță (Președinte și Fondator Ambasada Sustenabilității din România), Mihai Vilcea (Președinte Fundația Județeană pentru Tineret Timiș).

„Târgu Jiu, Capitala Tineretului din România 2023! Este o veste uriașă pentru municipiul Târgu Jiu și mai ales pentru tinerii de aici. Mulțumesc organizatorilor acestui eveniment deosebit care ne deschide atât de multe posibilități, oportunități de care să beneficieze generația tânără a orașului. Le sunt alături acestor tineri minunați și, așa cum m-am angajat deja, ne vom implica cu tot ceea ce este necesar pentru ca proiectele lor sa devină realitate. Doresc să felicit și echipele de la Craiova și Târgu Secuiesc. A fost o competiție strânsă și mă bucur nespus de mult că echipa de la Târgu Jiu a câștigat! Felicitări tuturor pentru implicare și mai ales echipei de tineri care a promovat acest proiect extraordinar!”, declarat primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here