Pană masivă de curent în Europa! Este vizată și România! Nu vom avea energie o săptămână

0
808

Guvernul din Austria a făcut un avertisment sumbru care va afecta toată Europa. Urmează o pană de curent de mari dimensiuni. Potrivit experților militari, este posibil să existe întreruperi de curent de o săptămână în Europa. Care sunt riscurile? Pana de curent ar urma să afecteze aprovizionarea, traficul, comunicațiile, mass-media și siguranța publică.

Forțele armate din Austria au lansat chiar o campanie de conștientizare în acest sens. Potrivit experților militari, este posibil să existe întreruperi de curent de o săptămână în Europa. Forțele armate au avertizat că probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în următorii 5 ani este de 100%.

Energiile regenerabile nu ar putea înlocui pe de deplin sursele tradiționale

În cadrul unei conferințe de energie de la Verona, Igor Secin, apropiat al lui Vladimir Putin, spune că investițiile globale în petrol și gaze din acest an vor fi la jumătate față de nivelul din 2014, lăsând să se vadă gradul de opoziție al puternicului sector energetic rus la tranzitul rapid la energia regenerabilă. Acest subiect va fi discutat și la summitul ONU care va începe duminică în Scoția, scrie Reuters.

Șeful gigantului petrolier rus Rosneft mai spune că energiile regenerabile nu ar putea înlocui pe de deplin sursele tradiționale de energie nici pe termen lung. Acesta a adăugat că obiectivele privind neutralizarea carbonului ar putea fi atinse fără a abandona complet petrolul, gazele și cărbunele

Cu toate că Rusia este al patrulea cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră din lume, țara condusă de Vladimir Putin a decis să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2060, asta deși Marea Britanie, în calitate de gazdă a summitului COP26 asupra climei, a cerut ca neutralitatea să ia final cu 10 ani mai devreme.

Mai mult decât atât, Rusia se confruntă cu o provocare uriașă în ceea ce privește reducerea dependenței economiei sale de hidrocarburi. Decizia preşedintelui Vladimir Putin de a nu participa în persoană la discuţii a fost privită ca o lovitură adusă speranţei unui acord revoluţionar privind acţiunile de reducere a schimbărilor climatice.

”Actuala criză a gazelor confirmă un mesaj… despre fragilitatea echilibrelor pieţei energetice şi riscurile legate de accelerarea tranziţiei energetice şi descurajarea energiei tradiţionale”, a declarat el pentru Forumul Economic Eurasiatic de la Verona.

Sursa: Capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here