Pensionarii cer pensii mai mari. Au ieșit în stradă, nemulțumiți de creșterea prețurilor

0
121

Pensionarii, nemulțumiți de explozia prețurilor la facturi și alimente, au ieșit, astăzi, în stradă. Câteva zeci de oameni au protestat în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, cerând plafonarea prețurilor la alimente și creșterea pensiilor. Oamenii spun că abia mai fac față cheltuielilor și se tem de nivelul facturilor, odată cu venirea iernii. Protestatarii și-au arătat dezamăgirea față de guvernanți, pe care îi văd vinovați de situația în care a ajuns populația.

„Am cerut Guvernului să majoreze pensiile pentru a putea să ținem pasul cu costul vieții, nu ne-a acordat nicio atenție. Am cerut să se respecte legea nr. 263 care obligă Guvernul să acorde rata inflației, nu ne-a dat nici inflația în acest an. Acum se lucrează la o nouă lege a sistemului public de lege, am solicitat Ministerului Muncii să accepte să participăm la elabortarea acestei legi, nu ne-a acordat atenția cuvenită”, se plâng pensionarii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit, în ultima perioadă, despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, dar deocamdată nu este nimic cert. Ieri, ministrul menționa că, pentru o eventuală majorare a pensiilor cu 10 la sută, impactul bugetar ar fi de 11 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here