Peste 130 de morți în inundațiile din Germania

0
725

Ploile torențiale și inundațiile masive din landurile Renania Palatinat și Renania de Nord-Westfalia au provocat distrugeri de mare amploare. Guvernul german promite ajutoare de urgență.

Numărul morților continuă să crească în Germania, după inundațiile masive din ultimele zile. Potrivit ultimelor estimări, peste 130 de persoane și-ar fi pierdut viața iar echipele de intervenție se așteaptă ca numărul victimelor să fie și mai mare. Se menține de asemenea pericolul prăbușirii barajelor sau revărsării apelor peste acestea.

„Situația rămâne dramatică”, a afirmat premiera landului Renania Palatinat Malu Dreyer la Trier. În prezent, în Renania Palatinat peste 90 de persoane și-au pierdut viața, alte 43 au murit în landul Renania de Nord-Vestfalia.

„Este groaznic cât de mulți oameni au murit în această catastrofă.” Salvarea oamenilor din casele și locuințele lor este îngreunată de accesul foarte dificil la acestea. „Sunt provocări foarte mari pentru echipele noastre de intervenție, care lucrează fără pauză”, a subliniat Dreyer.

Numeroși localnici s-au refugiat pe acoperișurile caselor lor iar poliția a folosit elicoptere pentru salvarea acestora. Potrivit Ministerului de Interne, la fața locului s-au aflat 15.000 de membri ai pompierilor, poliției, armatei și organizațiilor de ajutorare.

165.000 de oameni fără curent electric

Pagubele materiale nu pot fi estimate deocamdată. Aproximativ 165.000 de persoane nu au curent electric. Puternic afectată este și circulația feroviară în cele două landuri. Apele revărsate au distrus șine de cale ferată, gări și instalații tehnice, potrivit Deutsche Bahn. Doar în Renania de Nord-Vestfalia ar fi afectate șine de cale ferată pe un total de 600 de kilometri.

Condoleanțe de la Joe Biden

Catastrofa naturală din Germania a fost temă de discuție și la Washington, unde cancelarul Angela Merkel se află în vizită la președintele Joe Biden. Acesta a declarat: „Este o tragedie iar inimile noastre sunt alături de familiile care i-au pierdut pe cei dragi”. Merkel a vorbit despre o tragedie de proporții și și-a exprimat regretul și compasiunea pentru victime și cei afectați.

Merkel a promis ajutor din partea statului pentru persoanele afectate. „În aceste momente groaznice, vă spunem că nu vă vom lăsa singuri și că vă vom ajuta la reconstrucție.”

Președintele federal Frank-Walter Steinmeier și-a exprimat de asemenea regretul pentru victimele acestei tragedii. El va vizita locul dezastrului pentru a sta de vorbă cu oamenii afectați și cu membrii echipelor de intervenție.”

Și Belgia vecină a suferit major de pe urma condițiilor meteo catastrofale. Cel puțin 14 persoane și-au pierdut viața. Situația rămâne gravă pentru că nivelul râului Maas, care trece și prin orașul Liege, continuă să crească.

Sursa: dw.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here