Plouă și la mare și la munte, în minivacanța de Sfânta Maria

0
158

Meteorologii anunță că vremea va fi instabilă și că va ploua și la munte, și la mare în weekendul prelungit de Sfânta Maria. Totodată, temperaturile vor fi mai scăzute față de zilele anterioare, la munte maxima termică fiind de 23 de grade Celsius.

Îîn zona litoralului, regimul termic va fi unul oscilant, cu episoade în care pot apărea averse şi intensificări temporare ale vântului, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare. Astfel, în cursul după-amiezii de sâmbătă, 13 august, şi pe parcursul zilei de duminică, 14 august, vremea va fi în general închisă. Va ploua în reprize, iar temperaturile maxime vor oscila, în tot intervalul, între 27 şi 30 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 20 şi 22 de grade Celsius.

În ceea ce priveşte prognoza pentru zona montană, estimările arată o vreme mai rece, cu înnorări şi ploi izolate, fenomene care se vor semnala începând de vineri. Totodată, sâmbătă şi duminică se vor semnala averse şi descărcări electrice în cea mai mare parte a regiunii montane.

Luni, 15 august, este zi liberă legală, fiind Adormirea Maicii Domnului. Pentru că sărbătoarea pică luni, urmează o minivacanţă dată de weekend-ul prelungit. Este ultima zi liberă legal din această vară. Astfel, românii pot avea parte de o minivacanță de 3 zile. În topurile românilor pentru a petrece această sărbătoare se află un mic sejur la mare, la munte sau tradiționalul grătar în inima pădurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here