PNRR, șansa continuării reabilitării blocurilor din Târgu Jiu

0
465

Blocurile de locuințe din Târgu Jiu care nu au prins finanțare prin programele guvernamentale au șansa să intre în reabilitare prin accesarea de fonduri în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Împreună cu primarii din Zona Metropolitană Târgu Jiu, primarul Marcel Romanescu vrea să acceseze fonduri pentru reabilitarea energetică a 100 de clădiri aflate în cele 18 localități care fac parte din asociație. Spre deosebire de programele guvernamentale, acest tip de subvenție acoperă costurile în totalitate. Autoritățile afirmă că nu doar blocurile vor primi finanțare, ci și anumite clădiri publice.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat în data de 7 ianuarie un proiect de OG pentru modificarea și completarea OUG nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Prin actul normativ se urmărește eficientizarea Programului național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, prin introducerea în lista cheltuielilor eligibile a unor lucrări de intervenție care să conducă la o renovare, cel puțin moderată, precum și a cheltuielilor necesare elaborării documentației tehnico-economice.

Autoritățile vor să introducă noi tipuri de lucrări de intervenții/activități pe lista celor eligibile, în cadrul programului privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe. Astfel, pe lângă lucrările de reabilitare termică, se vor putea primi bani de la stat și pentru lucrări de reabilitare a instalațiilor de iluminat din spațiile comune ale blocului, pentru montarea sau înlocuirea sistemelor de ventilație și pentru înlocuirea ascensoarelor sau a instalațiilor electrice și de apă.

Toate cheltuielile legate de elaborarea documentelor necesare vor putea primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here