Pompierii români, trimiși să oprească iadul de foc din Grecia

0
96

Pompierii români au fost trimiși să oprească iadul din Grecia. Este o premieră pentru ţara noastră Pompierii români merg să îi ajută pe greci să stingă incendiile. Premierul Florin Cîţu a anunţat că din partea României vor fi trimise echipe de pompieri care vor ajuta la stingerea incendiilor din Grecia, acest lucru fiind o premieră pentru ţara noastră.

„Autorităţile din Grecia au cerut ajutor pentru stingerea incendiilor, atât pentru aer cât şi terestru. A fost acceptat din partea României ajutor pe terestru. Înţeleg de la domnul Arafat că este o premieră acest lucru. Pentru prima oară trimitem acolo pompieri pentru a ajuta”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis joi că, în urma activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, pentru autoritățile elene.

Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel, acest modul va fi format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).

Ajutorul oferit statului afectat de aceste nefericite evenimente se va acorda în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul elen prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here