Prinși fără acte legale, la construcția centurii ocolitorare

0
181

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat 90 de controale, în perioada 11-21 aprilie 2022, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate 25 de sancțiuni în cuantum de 163.000 de lei și dispuse 119 măsuri de intrare în legalitate, arată instituția într-un comunicat de presă.

Ca urmare a unui control inopinat, inspectorii de muncă au depistat, săptămâna trecută, două persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare în beneficiul unui angajator din Județul Mehedinți, acesta fiind sancționat cu amendă contravențională în valoare de 40.000 de lei.

Cele două persoane identificate de către inspectorii de muncă lucrau la construcția variantei de ocolire a Municipiului Târgu-Jiu.

Un alt angajator din Municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat, în data de 21.04.2022, cu suma de 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată, în domeniul panificației.

„La nivelul Inspecției Muncii și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost încheiat Planul comun de acțiune privind organizarea controalelor fiscale în cooperare cu Inspecția Muncii în scopul prevenirii și combaterii formelor de fraudă fiscală asociate utilizării muncii subdeclarate sau nedeclarate. Astfel, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în colaborare cu inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Târgu-Jiu, vor participa la acțiuni de control comune, în vederea identificării activităţilor economice care se desfăşoară fără respectarea prevederilor legale în materie financiar-fiscală şi de legislaţia muncii, precum şi sancţionării persoanelor responsabile.

În acest sens, încurajăm orice persoană care are informații concrete despre încălcări ale legislației specifice să se adreseze Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here