PSD cere din nou reglementarea prețurilor la energie și gaze și acordarea de vouchere pentru consumatorii vulnerabili

0
110

Partidul Social Democrat cere reluarea discuțiilor în coaliția de guvernare pe tema reglementării prețurilor la energie și gaze pe o perioadă limitată, potrivit unui comunicat al partidului. PSD va propune în coaliţie rediscutarea în regim de urgenţă a propunerii sale iniţiale pentru reglementare a pieţei de energie pentru o perioadă limitată, arată comunicatul de presă al partidului. Scopul acestei soluţii este să se pună capăt tranzacţiilor speculative cu energie, iar operatorii serioşi din acest sector să poată funcţiona eficient în condiţii comerciale predictibile.

Iniţiativa PSD are loc în contextul în care mai multe companii din acest domeniu şi-au manifestat deschiderea către o formulă de reglementare a pieţei pe o durată determinată, care să asigure stabilitatea preţurilor de tranzacţionare. Încă de la începutul crizei energetice PSD a susţinut că revenirea la o piaţă reglementată, pentru o durată limitată de timp, reprezintă calea cea mai sigură pentru combaterea speculei şi protejarea cetăţenilor şi a economiei naţionale.

Potrivit sursei menţionate, o altă propunere a PSD, enunţată încă din luna ianuarie 2022, şi care va fi reluată în coaliţie, este utilizarea fondurilor europene disponibile pentru acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili, astfel încât să se evite procedurile birocratice şi să se asigure o protecţie reală pentru această categorie.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here