Rafting de coșmar, pe Jiu. Trei bărci răsturnate, un sibian înecat

0
80

Trei bărci de rafting pline cu 22 de oameni s-au răsturnat, sâmbătă, în apele învolburate, ale Jiului. Un bâarbat de 35 de ani, din Sibiu, s-a înecat, iar o femeie de 33 a fost transportată cu hipotermie la Spitalul Județean de Urgență Petroșani.

Mai multe echipaje de la pompieri și salvamontiști din Gorj și Hunedoara au intrat, în alertă. Accidentul s-a petrecut la 13 km de Petroșani. Potrivit, autorităților vremea nu era favorabilă pentru practicarea, acestui sport. Erau curenți puternici și, valuri mari. Când, au ajuns salvatorii mulți, dintre participanți erau, în apă.

Ca să ajungă, la ei au traversat un tunel feroviar malurile, fiind deosebit, de abrupte. Întervenția a durat mai bine de 3 ore. Polițiștii, din Gorj au deschis un dosar penal pentru ucidere și vătămare corporală din culpă. Organizatorii sesiunii de rafting ar putea fi trași la răspundere.

„Intervenția a fost una foarte dificilă din cauza informațiilor contradictorii pe care le-am avut cu privire la numărul de persoane implicate. 20 de persoane sunt în evaluare medicală, o persoană de sex feminin în vârstă de 33 de ani a fost transportată la spitalul din Petroșani, însă din păcate, pentru un bărbat de 35 de ani echipajele de intervenție nu au mai putut  face nimic pentru a-l salva”, a declarat Florin Chisim, purtător de cuvânt al ISU Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here