Răsturnare totală de situaţie! Statul român, acuzat de infracțiune după ce a introdus obligativitatea certificatului verde

0
526

Impunerea certificatului verde în România, pentru accesul în foarte multe locaţii, ar constitui o infracţiune din partea autorităţilor. O spune cu subiect şi predicat un reprezentant al Parlamentului European. Ce soluţie ar trebui să adopte, în schimb, guvernanţii, folosindu-se de banii daţi de la Bruxelles?

România comite o infracţiune atunci când vine vorba despre certificatul verde şi încalcă regulamentul Parlamentului şi Consiliului European.

Certificatul verde NU a fost adoptat pentru aşa ceva!

Afirmaţia vine din partea lui Marius Tudor, Consilier Superior în Parlamentul European. Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, acesta explică faptul că, la nivelul UE, “certificatul verde NU a fost adoptat pentru condiționarea/limitarea accesului în instituții publice, mall-uri, restaurante, hoteluri, etc.”

Acest certificat vizează doar “facilitarea liberei circulații în spațiul intra-european, transfrontalier, inclusiv pentru călătorii esențiale, cum ar fi transportul de medicamente”, spune Marius Tudor.

El transmite faptul că România, în ciuda intenţiilor bune, “comite o infracțiune și încalcă regulamentul (UE) 2021/953 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 Iunie 2021 privind cadrul pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatelor interoperabile de vaccinare, testare și vindecare de COVID – 19 (certificatul verde) pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei”.

Ce soluţie ar trebui adoptată?

“Cred că toți trebuie să ne testăm periodic, vaccinați și nevaccinați, pe banii statului, căci slavă Domnului, am fi avut și încă mai avem cu ce achiziționa teste gratuite dacă oamenii politici scapă odată de furie și instalează un guvern funcțional care să ceară, prin Ministerul Sănătății, bani europeni pentru teste gratuite și să aducă tratament în țară”, mai scrie Marius Tudor în mesajul său postat pe Facebook.

“Sunt convins că România putea să facă și poate face mai mult și mai bine pentru cetățenii săi și pentru sănătatea publică, dacă alege calea corectă.

De exemplu, lași în mall un vaccinat care prezintă un certificat verde, dar pe care nu îl testezi și care ar fi pozitiv. În consecință supui riscului de infectare alte câteva sute de persoane aflate în mall, fie ele chiar vaccinate.

Soluția trebuie să includă și TESTAREA, nu doar vaccinarea, pentru că încă există milioane de români care nu pot sau nu vor să se vaccineze. Cu ei ce facem? De ei nu avem grijă?”, mai afirmă consilierul.

Sursa: Capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here