Relocarea, o promisiune încălcată! Depozitul de reciclare din Bălești rămâne pe loc

0
315

SC NEW NCR RECICLARE SRL o dă cotită în problema relocării activității sale, criticată de mai mulți locuitori din vecinătatea depozitului de reciclare de la Bălești. După ce le-a promis autorităților locale că, în 120 de zile își va muta activitatea, administratorul a dat înapoi. Duminică, termenul s-a finalizat, iar firma nu numai că nu pleacă, ci și-a relocat doar agregatul de sticlă și ar fi redus stocurile, intenția fiind ca activitatea de producție sa continue în același loc. Mai précis, langa un bloc cu 19 apartamente, pe care firma vrea să-l evacueze, proprietarii fiind anunțați să părăsească locuințele în cinci zile, în lipsa unei hotărâri judecătorești în acest sens.

Reciclatorul din Bălești a reușit să prostească autoritățile locale că își mută activitatea în altă locație, asta după ce firma a fost amendată de mai multe ori de Garda de Mediu. Mai exact, administratorul s-a prezentat în fața Consiliului Local Bălești cu promisiunea că se va muta. Autoritatea a pus botul la vrăjeală, astfel nu se explică lipsa de reacție a Primăriei Bălești la vestea că agentul economic s-a răzgândit și nu mai vrea sa plece nici sancționat. Mai mult, comerciantul anunță că, în opinia sa, mutarea unui utilaj ar trebui să îl determine pe primar să închidă complet ochii la această șmecherie inventată pe loc.

Daca ne gândim că înainte de anunțul primăriei că agentul nu mai pleacă, acesta a amenințat locuitorii blocului din vecini cu evacuarea, disperarea este mare în randul firmei care nu este primita pe raza altei localități, în timp ce, la Bălești, în ciuda poluării de care se plîng locatarii blocului, nimeni nu are ac de cojocul firmei în cauză. Situația a fost reclamată la Garda Națională de Mediu, dar până în prezent nu s-a primit niciun răspuns în sensul dorit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here