Rusia oprește livrările de gaze către Polonia și Bulgaria. Armata rusă anunță că a preluat controlul asupra regiunii Herson

0
195

Rusia oprește livrările de gaze către Polonia și Bulgaria. Informația a fost confirmată oficial de guvernele de la Varșovia și Sofia. Polonia a fost sancționată pentru că a refuzat să plătească în ruble. Kremlinul a anunțat că Gazprom pune în aplicare decretul prin care Vladimir Putin a decis că toate țările care cumpără gaze rusești trebuie să le plătească în ruble. Polonia nu își face griji – guvernul a precizat că are rezerve suficiente și că nu mai depinde de mult de gaze de la ruși. Pentru Bulgaria, decizia este dură, deoarece țara este dependentă de importurile din Rusia. Totodată, mai multe explozii au fost auzite miercuri dimineața în orașul rus Belgorod, situat la aproximativ 40 de kilometri nord de granița cu Ucraina, potrivit unui oficial local, citat de BBC. Peste 40 de națiuni s-au adunat marți pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina în cadrul discuțiilor conduse de SUA la baza sa aeriană Ramstein, în timp ce Germania a anunțat că trimite Ucrainei 50 de sisteme antiaeriene mobile Ghepard.

Șeful rețelei feroviare ucrainene, Oleksandr Kamyshin, a declarat că o altă rachetă a lovit podul feroviar și rutier. „Astăzi la ora 6:45 a avut loc un al doilea atac cu rachetă pe același pod peste estuarul Nistrului în regiunea Odesa”, a spus Kamyshin.

Nu au fost răniți angajați ai companiei feroviare, iar amploarea daunelor asupra infrastructurii urmează să fie stabilite, a spus el. Podul a mai fost lovit de un atac cu rachete rusești marți. Lucrările de reparații tocmai începuseră când a avut loc atacul de miercuri.

Rușii susțin că au preluat controlul asupra regiunii Herson

Armata Federaţiei Ruse a afirmat marţi seara că a făcut cuceriri teritoriale importante în estul şi sudul Ucrainei, printre care capturarea întregii regiuni Herson, informează dpa, potrivit Agerpres. „Armata rusă a preluat controlul asupra întregii regiuni Herson, părţi din regiunile Zaporojie şi Nikolaev (Mikolaiv), precum şi părţi semnificative din Republicile Populare Doneţk şi Lugansk”, a anunţat general-colonelul Mihail Mizinţev.

În zonele cucerite, viaţa de zi cu zi revine încet la normal, infrastructura socială este reparată şi a început semănatul culturilor, a dat asigurări Mizinţev. Însă, în pofida afirmaţiilor Moscovei, există informaţii contradictorii cu privire la controlul regiunii Herson.

Marţi mai devreme, comandantul militar ucrainean al regiunii a afirmat că linia de apărare se află în interiorul Hersonului şi că forţele ruse nu au reuşit să treacă de ea.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here