SCRISOARE DESCHISĂ, adresată conducerii Organizaţiei PSD Gorj, Domnului preşedinte Mihai Weber!

0
171

SCRISOARE DESCHISĂ,adresată conducerii Organizaţiei PSD Gorj,Domnului preşedinte Mihai Weber, deputat Domnului Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului judeţean Gorj

Stimaţi domni,

Am decis ca în «Săptămâna Luminată», să public această «Scrisoare deschisă», adresată conducerii Organizaţiei PSD Gorj, cu convingerea că Lumina Dumnezeiască va răzbate dincolo de întunericul minţii şi va trezi, aşa cum se cuvine, unele spirite claustrate în străfundurile «somnului raţiunii care naşte monştri», ca să folosesc o expresie celebră, invocată în diferite împrejurări, având la origine titlul unei cunoscute gravuri aparţinând pictorului spaniol, Francisco Goya.

Stimaţi lideri de partid, m-am adresat dumneavoastră, pentru că în ultima campanie electorală pentru alegerile locale la primăria Oraşului Ţicleni, v-am văzut afişaţi, la mare cinste, împreună cu candidatul dumneavoastră, Radu Constantin, susţinându-l cu ardoare şi cu mare încredere în viitor, ceea ce a însemnat, în cele din urmă, că eforturile depuse au dat rezultatul scontat, mai ales că v-aţi aflat şi susţinători pentru Consiliul judeţean şi pentru parlamentare, deci, aţi făcut un lucru pentru care meritaţi felicitări şi puteţi privi încrezători înainte!

Acum, aş dori să vă precizez că în tradiţia culturală a Oraşului Ţicleni s-a încetăţenit cu ani în urmă o tradiţie frumoasă, ca sub egida primăriei şi a consiliului local, a Bibliotecii publice «Nicolae Diaconu», să fie tipărit «Anuarul Oraşului Ţicleni», sub titulatura inspirată a Revistei de cultură «GLASUL CETĂŢII», publicaţia cu pricina, având un colectiv de redacţie care include şi anumiţi intelectuali, autori de cărţi scrise, trăitori şi cu adânci rădăcini din moşi-strămoşi pe meleagurile localităţii noastre. Numai că, spre surprinderea mea şi a unor confraţi în tainele scrisului, aşa cum este cazul Domnului jurist, Ion M. UNGUREANU, fost primar al oraşului între anii 1974-1982, pur şi simplu, mi s-a transmis faptul că mult apreciatul dumneavoastră candidat şi actual primar al oraşului, pur şi simplu se opune vehement ca subsemnatul să mai apar în paginile revistei, în pofida faptului că domnul jurist Ion Ungureanu, în cele din urmă, chiar, mi-a oferit din spaţiul alocat domniei sale, pentru a fi publicate şi materialele trimise de mine! La refuzul înverşunat al preferatului dumneavoastră primar şi iubitor de cultură, domnul jurist Ion Ungureanu a declarat deschis că în semn de solidaritate cu umila mea persoană, atât de lipsită de cultură şi de pregătire în acest domeniu, îşi retrage materialele domniei sale, trimise spre publicare, ceea ce îmi întăreşte preţuirea acordată acestui OM deosebit între…oameni!!

Poate veţi întreba şi vă veţi întreba, pe bună dreptate, de ce m-am adresat domniilor voastre? Pentru că sunteţi direct răspunzători de ceea ce fac unii dintre preferaţii dumneavoastră, ajunşi primari, de aceea, îndreptaţi-vă atenţia şi fiţi critici, nu numai în privinţa guvernanţilor actuali, care ne dezamăgesc de la o zi la alta, dar şi asupra lucrurilor care se întâmplă în propria «ogradă», pentru că în felul acesta, veţi înţelege mai bine şi cauzele care v-au adus în cele din urmă în meandrele contorsionate ale opoziţiei politice!

În loc de concluzie, vreau să vă reamintesc faptul că în anul 1997, atunci când PSD-ul era tot în opoziţie, ca membru al comisiei de cultură a organizaţiei judeţene, am participat la o consfătuire pe probleme de cultură, prezidată de către Ion Iliescu, la Cluj-Napoca, iar, într-una din pauze, în dorinţa de a realiza un scurt interviu cu domnia sa, l-am întrebat: «Domnule preşedinte, aveţi încredere deplină în partidul pe care îl conduceţi?», după care mi-a răspuns imediat: «Nu, nu am încredere!». Uşor nedumerit, am avut, totuşi, curajul să-l privesc în ochi şi să-i spun domnului Iliescu: «Ce mult m-aş bucura, dacă aţi fi la fel de sincer şi atunci când vă referiţi la evenimentele din decembrie 1989!». S-a încruntat puţin şi mi-a spus: «Haideţi, haideţi, că trebuie să intrăm în sală!», după care, m-a strâns de umăr şi m-a fixat încă o dată cu privirea!

Domnilor demnitari, chiar dacă m-am îndepărtat puţin de la subiectul «Scrisorii deschise», am făcut-o pentru a vă îndemna la mai multă reflecţie, pentru că nimic nu e nou pe acest pământ! Desigur, poate că reacţia preferatului domniilor voastre, nu mă afectează emoţional şi nici nu mă descumpăneşte, pentru că am atâtea materiale publicate, încât lumea, poate s-a şi plictisit de mine, dar, să ştiţi că deasupra tuturor faptelor măreţe, ca şi a manifestărilor ignobile din această lume, întotdeauna supra-veghează Dumnezeu, cu marea Lui Judecată şi cu DREPTATEA Lui de necontestat!

HRISTOS A ÎNVIAT! ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

Profesor dr. Vasile GOGONEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here