Sfaturi pentru elevi, înaintea Evaluării Naţionale

0
156

Peste 2.300 de elevi din județul Gorj intră, de marți, în febra examenului de Evaluare Națională. Psihologii spun că relaxarea înainte de examen este un element de care ei trebuie să ţină cont în această perioadă. „Să reducă cât mai mult accesul la televizor în perioada asta mai excesivă. Sugerez a fi mai mult în contact cu părinţii, a petrece timp împreună, a vorbi despre strategii, cum ar putea să obţină rezultate cât mai bune la examen”, recomandă psihologul Corina Pop, potrivit Mediafax.

Alimentaţia, odihna şi sportul sunt şi ele benefice în reducerea stresului şi creşterea concentrării înainte de examen, spune Cristian Mărgărit, nutriţionist.

„Este foarte importantă hidratarea cu apă, să evite cofeina. Pentru odihnă trebuie să ştim că cele 8 ore în această perioadă de efort intelectual intens sunt obligatorii. Sportul trebuie făcut cu măsură, el trebuie să contribuie la relaxare, la circulaţia sanguină”, explică nutriţionistul.

Examenul începe marți, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 24 iunie, se va desfășura proba la Matematică, iar vineri, 25 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14.00 în centrele de examen, iar cele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here