SJU Târgu Jiu a angajat, de la începutul anului, 21 de medici specialişti şi primari

0
320

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu a angajat, de la începutul anului şi până în prezent, 21 de medici specialişti şi medici primari, cinci dintre aceştia având contract pe perioadă determinată, până în lunile iunie-august, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihaela Ţicleanu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, în zilele următoare îşi vor începe activitatea încă doi medici specialişti: un neurolog şi un medic de Anatomie Patologică. Cea mai recentă astfel de angajare realizată la nivelul unităţii medicale este la Secţia de Neurologie.

„Medicii nou angajaţi anul acesta sunt specializaţi în: Obstretică-Ginecologie, Neurologie, Medicină de urgenţă, ORL, Anatomie Patologică, Oftalmologie, Chirurgie, Terapie Intensivă, Medicină de laborator, Psihiatrie.

În perioada următoare se vor organiza concursuri pentru ocuparea posturilor de medic pneumolog, pediatru şi medic neonatolog. În ceea ce priveşte deficitul de medici specialişti, nici la principala unitate medicală din judeţul Gorj, la fel ca în majoritatea spitalelor judeţene din România, nu sunt suficienţi medici infecţionişti, radiologi şi cardiologi.

Concursuri pentru ocuparea posturilor vacante au fost organizate de două ori anul acesta, dar, din păcate, nu s-a prezentat niciun specialist”, a precizat Mihaela Ţicleanu.

Ea a adăugat că, în ceea ce priveşte evoluţia personalului de la SJU Târgu-Jiu, la sfârşitul anului 2019 erau 196 de medici care îşi desfăşurau activitatea în spital, la sfârşitul anului trecut erau 202, iar în prezent sunt 207 medici primari şi medici specialişti care tratează pacienţii în această unitate medicală.

Stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here