Soluție de avarie, dar și limitată pentru UATAA Motru

0
299

A fost găsită o soluție de avarie pentru UATAA Motru De la bugetul local a fost alocată suma de un milion de lei pentru salarii și livrarea agentului termic pentru o perioadă de timp.

„UATAA va furniza agent termic și sper să le intre suma de 10 miliarde lei vechi pentru a putea începe furnizarea agentului termic și a apei calde imediat cum termină revizia instalațiilor. Contrar voinței celor trei: Câțu-Vîlceanu-J.G., UATAA va funcționa în această iarnă! Angajaților UATAA le transmit să aibă încredere în primarul Cosmin Morega și să nu aibă mari așteptări de la cei care cu răutate ne conduc în acest moment”, conform primarului din Motru, Cosmin Morega.

Aproape o mie de apartamente din Motru nu mai depind de UATAA

Aproape o mie de apartamente din Motru nu mai sunt dependente de Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din localitate. În ultimii ani au tot fost depuse cereri pentru debranșarea de la sistemul centralizat. Și în ultimul an, numărul solicitărilor a trecut de 600. Astfel, este un număr consistent de beneficiari care au decis să treacă pe alte sisteme de producere a apei calde și căldurii. Se va trece la centrale individuale de apartament, cu toate că mai eficiente ar fi centralele de bloc. Nu mai este timp pentru asemenea proiecte, însă tot mai multe apartamente și instituții nu vor mai depinde pe viitor de încălzirea centralizată. Este un moment de cumpănă pentru UATAA, care va trebui să se reformeze drastic sau își va închide porțile mai ales că are probleme financiare grave, din cauză că nu și-a achitat certificatele de CO2.

Este de amintit că, pentru 12 instituții publice ale Primăriei Motru, vor fi realizate proiecte pentru centrale individuale, de anul viitor. Printre beneficiari se regăsesc toate unitățile de învățământ din Motru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here