Surse: Iohannis vrea un singur nume de premier înainte de consultări

0
97

Președintele Klaus Iohannis nu îi va chema la consultări pe liderii partidelor până când cele trei formațiuni care negociază viitoarea guvernare nu vor agrea o singură propunere de prim-ministru, au declarat, pentru Digi24.ro, surse oficiale.

Acest lucru îi îngreunează lui Florin Cîțu strategia sa personală de a obține nominalizarea ca premier, având în vedere că PSD nu acceptă ca el să conducă din nou guvernul, mai ales unul din care să facă parte liderii social-democrați, după ce tot aceștia au votat moțiunea de cenzură care a dus la demiterea fostului Guvern Cîțu.

Președintele PNL, încă premier interimar, a cedat luni seara, la Palatul Victoria, în cadrul întâlnirii cu Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, postul de premier către președintele PSD, în ideea ca rotația de premieri să înceapă cu social-democrații. Cîțu a preferat această variantă pentru că, potrivit calculelor sale, deocamdată nu se poate impune pe sine ca prim-ministru dar încearcă să blocheze și șansele lui Nicolae Ciucă de a fi desemnat, din nou, pentru șefia Guvernului.

Însă, Florin Cîțu s-a angajat în fața lui Marcel Ciolacu că va merge astăzi, în ședința BPN al PNL, cu propunerea ca liberalii să susțină varianta de premier din PSD, lucru care a provocat o mare indignare în rândul partidului.

Președintele PNL s-a referit și la varianta Nicolae Ciucă-premier, însă a dat de înțeles că nu o susține.

„Poate să fie și o altă variantă, de ce trebuie să ne oprim aici. Dacă sunt și alte propuneri în PNL. Pot fii și alte propuneri în PNL.  O să vedem care o să fie discuțiile. În acest moment, avem doar o decizie de a forma un Guvern în jurul PNL”, a mai spus Florin Cîțu.

Ședința Biroului Politic Național al PNL este programată pentru ora 19.00.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here