Sute de vehicule de transport persoane și marfă, verificate de IPJ

0
405

În perioada 19-25 iulie, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier şi ai subunităţilor de poliţie au acţionat pe linia verificării legalităţii transportului rutier public de marfă și persoane. Acțiunea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte. În cadrul acțiunii, în domeniul transportului public de persoane, au fost verificate 383 de autovehicule, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în 42 de cazuri, din care 15 au fost pentru neutilizarea centurilor de siguranță.

În domeniul transportului public de marfă, au fost verificate 640 de autovehicule, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în 168 de cazuri. Din totalul acestora, 25 au fost pentru defecțiuni tehnice, 26 pentru neutilizarea centurilor de siguranță, 16 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 2 pentru neasigurare marfă, iar restul pentru alte abateri. În perioada menționată nu au fost înregistrate accidente rutiere soldate cu victime în care să fie implicaţi cu vinovăţie conducătorii autovehiculelor destinate transportului rutier public de marfă sau persoane.

Pentru prevenirea implicării cu vinovăţie în evenimente rutiere a conducătorilor autovehiculelor destinate transportului rutier de mărfuri și persoane şi asigurarea desfăşurării acestuia într-un climat de normalitate, astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, în funcţie de evoluţia situaţiei operative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here