Tanczos Barna spune că plajele vor fi gata pentru sezonul care începe la 1 mai

0
424

Plajele noi au fost intabulate, s-au făcut şi lotizările şi se vor încheia acte adiţionale cu operatorii pentru acest sezon, iar în maximum doi ani sper să avem şi un PUZ nou şi o amenajare de nivel internaţional, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Barna Tanczos.

„Intabularea s-a făcut. S-au făcut şi lotizările. Am avut chiar azi în şedinţa de Guvern o discuţie cu domnul ministru Cadariu (ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu n.r). Se vor încheia acte adiţionale prin ABADL Constanţa cu operatorii de plajă pentru acest sezon. Pe termen mediu şi lung am propus acum un an elaborarea unui PUZ pentru plaja nouă. În acest scop, am lansat un concurs internaţional de soluţii împreună cu Apele Române. Avem deja parteneriatul încheiat cu Ordinul Arhitecţilor pentru a amenaja această plajă nouă. Pe termenul de un an, doi ani cât mai este din aceste contracte în vigoare, până la expirarea lor, vom găsi soluţiile pe termen scurt. Sper ca în acest an, maximum doi ani, să avem un PUZ nou şi o amenajare de nivel internaţional a noii plaje, pentru că ceea ce avem în momentul de faţă nu seamănă cu plajele la care râvnesc românii în momentul în care se duc în vacanţe”, a explicat ministrul la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.

Întrebat dacă la data de 1 mai, când se deschide sezonul, plajele vor fi pregătite, Barna Tanczos a răspuns afirmativ, potrivit Agerpres.

„Vor fi gata. Sunt intabulate şi vor fi contractele semnate. Se semnează acte adiţionale şi operatorii vor avea posibilitatea să folosească plajele în sezonul estival”, a punctat ministrul Mediului.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here