Toţi angajaţii Termocentralei Mintia au fost disponibilizaţi

0
344

Toţi cei 700 de angajaţi ai Termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), şi-au încheiat, luni, relaţiile de serviciu cu acest producător de energie, oamenii fiind concediaţi colectiv în cadrul programului de restructurare al companiei, care prevede disponibilizarea unui număr de 1.477 de salariaţi. Anterior, 777 de mineri de la exploatările de huilă din Valea Jiului au fost disponibilizaţi din cadrul CEH, ultima lor zi de muncă fiind pe 23 iulie.

Persoanele disponibilizate vor beneficia de plăţi compensatorii în valoare de 10.000 de euro, echivalent în lei, impozitate cu 10%, dar şi de venituri de completare pentru doi ani de zile, în cazul energeticienilor, şi de patru ani de zile, în cazul minerilor, scrie Agerpres.ro.

Administraţia CEH a angajat o firmă de pază care îşi desfăşoară activitatea la Termocentrala Mintia pentru a preveni furturile. De asemenea, o altă firmă, la care sunt circa 50 de oameni, se ocupă cu menţinerea în siguranţă a instalaţiilor din cadrul unităţii.

CEH este format din termocentralele Mintia şi Paroşeni, la care se adaugă minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here