Un bolnav de COVID a murit la câteva ore după ce a fost externat, la cererea familiei. Acesta era la ATI Târgu Jiu și avea nevoie de oxigen

0
683

Caz șocant la Târgu Jiu, unde un bărbat de 29 de ani, care suferea de epilepsie, a fost externat la cerere de familie, deși era în stare gravă, bolnav de COVID și internat la Terapie Intensivă. La scurt timp după externare tânărul a murit. Tot azi, o fată de 13 ani, fără probleme de sănătate, dar nevaccinată, a murit din cauza complicațiilor COVID.

Tânărul în vârstă de 29 de ani din Gorj a ajuns la spital cu ambulanța, pentru că se simțea foarte rău. La spital i-au fost făcute toate analizele, inclusiv un computer tomograf care a arătat că avea o afectare pulmonară de 80% și o saturație a oxigenului în sânge scăzută, de 60%, astfel că medicii au decis sa îl interneze imediat la terapie intensivă.

Bărbatul a fost conectat la două surse de oxigen, iar saturația crescuse, potrivit medicului de gardă. Acesta a anunțat familia că starea pacientului este una destul de gravă, însă după 4 ore în care a stat la ATI, familia a semnat documentele necesare pentru a-l lua acasă. Din păcate, bărbatul a decedat la scurt timp după externare.

Conducerea spitalului a încercat să convingă familia că decizia de a-l lua acasă ar putea să-i pună viața în pericol, însă nimic nu a contat, astfel că pacientul a plecat acasă. Medicii spun că nu este prima dată când se confruntă cu astfel de situații.

În legătură cu decesul unei fetițe de 13 ani se știe că aceasta nu avea nicio altă boală. A fost dusă la medicul de familie pe picioarele ei și a fost îndrumată către spital. Fetița avea o saturație de 60%, iar organele au cedat pe rând și astfel a decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here