Un nou incident la metrou. Două stații închise joi dimineaţă, după ce a fost sesizat fum în tunel

0
194

Staţiile de metrou Tineretului şi Eroii Revoluţiei au fost închise, joi dimineaţă, la ora 4:45, după ce în tunelul dintre stații a fost sesizat miros de fum, anunță Metrorex.

„Astăzi, 26 mai 2022, ora 4:45, în tunelul dintre staţiile Tineretului şi Eroii Revoluţiei, a fost sesizat miros de fum. Echipele de intervenţie Metrorex s-au prezentat imediat la faţa locului pentru remediere. Acestea au constatat deteriorarea (conturnarea) din cauza umidităţii şi a condiţiilor din tunel (praf, alte reziduri) a unui izolator aflat între şina de alimentare cu energie şi calea de rulare. Personalul Metrorex a acţionat conform procedurilor şi a sesizat ISU. Ventilaţia a fost acţionată imediat în sistem de evacuare a fumului din tunel/staţie. În scop preventiv, ISU a hotărât închiderea celor 2 staţii până la remediere. După verificări, staţiile au fost redeschise”, a anunţat compania joi dimineață, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, nu au fost blocate trenuri de metrou în tunel sau călători evacuaţi.

Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară la această oră în condiţii normale, iar siguranţa călătorilor nu a fost pusă în niciun moment în pericol, a precizat compania.

„Metrorex prezintă scuze pentru disconfortul creat”, spune compania.

Incidentul survine la doar o zi după un altul, în urma căruia un tren de călători a rămas blocat în subteran, iar un fum înecăcios a invadat unul dintre vagoane. Metrorex a spus că a fost o defecțiune tehnică. A fost nevoie de intervenția pompierilor, care i-au evacuat, rând pe rând, pe oameni direct pe șine, i-au condus prin tunel și apoi i-au scos la suprafață. Alte câteva sute de călători au fost evacuate din stațiile învecinate – Piața Universității și Piața Victoriei. Planul roșu a fost declanșat imediat, zeci de autospeciale de intervenție, echipaje SMURD și ambulanțe au ajuns în zonă, iar 25 de călători au avut nevoie de îngrijiri medicale. Doi au ajuns la spital.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here