Urs braconat la Turcinești, găsit împușcat în cap

0
573

Cadavrul unui urs împușcat în cap a fost depistat, vineri, la Rugi! Poliția a deschis dosar penal pentru braconaj. Cadavrul era deja în putrefacție.

Cadavrul, potrivit autorităților, aparține unui urs matur, în vârstă de peste doi ani de zile și cu o greutate de 80 de kilograme. Corpul neînsuflețit al animalului a fost găsit vineri, la Rugi, comuna Turcinești, în spatele unei proprietăți. Animalul a fost braconat, moartea fiind cauzată de o împușcătură în cap. În cauză, poliția a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj, respectiv vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiții decât cele legale. Cadavrul a fost deja incinerat de către reprezentații Direcției Sanitar Veterinare Gorj, după expertizarea acestuia.

,,La data de 13 august a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Turcinești au fost sesizați de către un bărbat din comuna Turcinești cu privire la faptul că în spatele proprietății sale se află cadavrul unui urs. La fața locului s-au deplasat polițiștii, însoțiți de reprezentanți ai Gărzii de Mediu Gorj, DSVSA Gorj și ai AJVPS Gorj, care au constatat faptul că pe raza Fondului Cinegetic Turcinești se află cadavrul unui urs aflat în stare avansată de putrefacție. S-a luat măsura transportării cadavrului din specia urs la D.S.V.S.A. Gorj, în vederea efectuării unei constatări medico-legale de către reprezentanții instituției. În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj, respectiv vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiții decât cele legale”, a transmis IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here