Valul de căldură cuprinde și Grecia. Temperaturi de peste 40 de grade Celsius

0
157

Un val de căldură va lovi Grecia începând de la jumătatea acestei săptămâni, după o serie de ploi nespecifice acestui anotimp care au căzut în mai multe regiuni ale ţării, a anunţat luni Serviciul naţional elen de meteorologie.

Temperaturile vor depăşi pragul de 40 de grade Celsius în întreaga ţară, iar valul de căldură va dura cel puţin până la finalul acestui weekend, relatează dpa, citată de Agerpres. Locuitorii din Grecia au fost sfătuiţi să poarte articole vestimentare în culori deschise, să bea multă apă şi să evite consumul de alcool.

Serviciile de pompieri au avertizat că riscurile de izbucnire a unor incendii de pădure vor creşte în perioada următoare.

Caniculă în mai multe țări din Europa

Un val canicular neobişnuit de timpuriu a afectat și Spania, în centrul şi nord-estul ţării. Serviciul naţional de meteorologie AEMET a prognozat 39 până la 40 de grade Celsius pentru Madrid, în timp ce la Zaragoza temperaturile au ajuns și la 45 de grade Celsius, sâmbătă.

Autorităţile au sfătuit locuitorii să bea multă apă, să se limiteze la mese uşoare, să se ferească de soare, să evite efortul fizic şi să consulte un medic la primul semn de insolaţie.

Și în Franța și Marea Britanie au fost înregistrate temperaturi foarte mari. În Hexagon zeci de departamente au fost plasate sub cod portocaliu. În alte regiuni a fost instituit chiar codul roșu, ceea ce a însemnat și anularea mai multor evenimente sportive și culturale.

Britanicii se confruntă și ei cu temperaturi neobișnuit de ridicate. Săptămâna trecută, vineri, a fost cea mai călduroasă zi a anului în regat, cu peste 32 de grade Celsius în unele zone.

Val de caniculă și în România în zilele următoare

De asemenea, un val de caniculă va lovi și România în zilele care urmează. Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, temperaturile vor depăși 35 de grade începând din partea de vest a țării, deci în Câmpia Română, după care și în zonele sudice este posibil ca spre finalul săptămânii, până în 27 iunie, să consemnăm valori de până la 37-38 de grade Celsius.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here