Vioara lui Enescu, la Târgu Jiu

0
301

Iubitorii muzicii sunt aşteptaţi vineri, 2 iulie, de la ora 20,00, în Parcul Coloanei fără Sfârşit din Târgu Jiu, la recitalul ”Vioara lui Enescu”.

Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesu pe care a cântat George Enescu – instrument pus la dispoziţie şi aflat în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu” – străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite din România, se arată într-un comunicat de presă.

Programul pregătit pentru publicul din Târgu Jiu conţine piese de mare popularitate din repertoriul românesc şi universal.

”Mari evenimente muzicale naţionale se opresc pentru o seară la Târgu Jiu, din iunie până în septembrie, aducând public şi muzicieni alături, pentru a trăi pe viu emoţia artistică, vegheaţi de Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuşi. Pianul călător, Orchestra Metropolitană Bucureşti, Vioara lui Enescu, Violoncellissimo, Duelul viorilor vă invită la întâlnirea cu muzica bună în Parcul Coloanei fără sfârşit”, precizează sursa citată.

Organizatorii evenimentului, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, se adresează prin aceste evenimente numărului mare de iubitori de frumos din oraş, care au astfel posibilitatea de a participa la reale evenimente prin intermediul acestor proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here