Virgil Popescu: Activitatea va continua la CEO. Nu vor fi disponibilizări

0
162

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat vineri, la Târgu Jiu, că nicio unitate de producere a energiei electrice din Gorj nu se va închide şi nici nu vor exista disponibilizări de personal, el punctând că, din contră, aproximativ 900 de milioane de euro vor fi investite în judeţ pentru parcuri fotovoltaice şi unităţi pe bază de gaz natural pentru producerea energiei. „Nu se pune problema ca să închidem ceva sau să plece oameni acasă, activitatea continuă la Complexul Energetic Oltenia, este nevoie de energie pe bază de cărbune şi atâta timp cât energia aceasta este produsă, ea va funcţiona. S-ar putea să avem o problemă legată de fronturile de lucru la anul, dar şi acolo trebuie de acum să ne gândim ca să avem mai mult cărbune pentru că anul acesta da, CE Oltenia funcţionează la capacitate maximă, producţia de cărbune a crescut, fronturile funcţionează la maxim şi aşa trebuie să funcţioneze şi anul viitor.

Totodată, el a reiterat că în această iarnă nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu gaze şi cărbune, punctând că, în cursul dimineţii, stocurile de gaze în depozite au ajuns la peste 90%. „Rezervele de gaze naturale au depăşit 90%, 90,3% în această dimineaţă, rezervele de cărbune sunt conform planului de iarnă, nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu gaze şi cărbune în această iarnă”, a mai afirmat ministrul.

Virgil Popescu a fost prezent vineri, la Rovinari şi Târgu Jiu, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate a Termocentralei Rovinari. El a făcut un tur al termocentralei, apoi a participat la evocarea celor 50 de ani de activitate a unităţii prin prisma foştilor salariaţi – persoane prezente la primul paralel cu Sistemul Energetic Naţional al primului grup energetic de la Rovinari sau care au condus termocentrala, de-a lungul timpului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here