Zeci de înecați în ultimele două luni!

0
96

Lunile de vară aduc, din păcate, tragedii la scăldat, iar bilanțul de până acum este îngrozitor: 70 de oameni s-au înecat în ultimele două luni. Ultimul caz vine din Gorj, unde un copil de opt ani și-a pierdut viața în râul Motru, alături de mama lui și de un cetățean de 80 de ani, care au încercat să-l salveze. Pompierii au lansat un avertisment de urgență pentru cei care vor să se răcorească în locuri neamenajate.

Potrivit IGSU, de la începutul sezonului estival, salvatorii au fost chemați la peste o mie de cazuri în care oamenii au fost în pericol la scăldat. Ultima dată când a sunat alarma, echipajele s-au grăbit să ajungă pe râul Motru, unde un copil și doi adulți au dispărut sub ape.

Localnicii spun că adâncimea râului Motru în locul în care s-au înecat cei trei este de peste doi metri. Cel mai probabil, vorbim de o groapă rezultată în urma exploatării balastului, iar în astfel de locuri specialiștii spun că se pot forma curenți puternici din care niciun înotător experimentat nu poate ieși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here