Zeci de morți și răniți, după un atac sângeros al rușilor lângă Harkov

0
295

Războiul din Ucraina durează deja de mai bine de trei săptămâni. Este a 22-a zi a invaziei rusești din Ucraina, iar din orașul port Mariupol de la sud, țintit fără încetare de bombardamentele rusești în ultimele două săptămâni, este estimat că peste 30.000 de oameni au fugit deja. Mariupol se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din istoria sa – orașul a rămas fără hrană, fără apă și fără electricitate. Noaptea, invadatorii ruși au lovit cu rachete un teatru în care se refugiaseră peste 1.200 de civili. Între timp, Consiliul de Securitate ONU urmează să se reunească pentru a discuta criza umanitară, însă șansele pentru un rezultat de orice fel sunt minime, în condițiile în care Rusia prezidează Consiliul pe luna martie. Cu o seară în urmă, președintele Joe Biden l-a numit pe Putin un „criminal de război”, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară – „o retorică inacceptabilă și de neiertat”, a spus Dmitri Peskov. Cele mai noi imagini din satelit arată distrugeri semnificative în Ucraina – orașe în ruine, infrastructură distrusă, blocuri de locuințe sau alte spații civile puse la pământ de bombardamentele aproape fără încetare ale invadatorilor.

Cel puţin 21 de persoane au fost ucise, iar alte 25 au fost rănite în tiruri de artilerie rusă, în localitatea Merefa, în apropiere de oraşul asediat Harkov, în estul Ucrainei, anunţă parchetul regional, relatează AFP. ”Militari ruşi au procedat la tiruri de artilerie vizând Merefa în regiunea Harkov joi, către ora (locală) 3.30 (şi ora României)”, anunţă într-o

”O şcoală şi un centru cultural au fost distruse. 21 de persoane au fost rănite, iar (alte) 25 (de persoane au fost) rănite, dintre care zece se află în stare gravă”, denunţă parchetul. Oraşul Merefa se aflăla aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Harkov. ”Înlăturarea molozului este în curs”, anunţă parchetul, care publică două imagini în care apar clădiri sfârtecate de explozii.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here