Cele două eleve din Hunedoara s-au sinucis după ce au fost la o petrecere. Zeci de persoane din anturajul lor vor fi audiate

0
272

Anchetă de amploare după tragedia de la Uricani, în care două adolescente de 15 ani s-au sinucis. Zeci de persoane din anturajul fetelor vor fi audiate. Polițiștii vor încerca să afle informații de la părinții și prietenii celor două fete. Astăzi vor merge la audieri, rând pe rând, părinții și apropiații celor două fete de 15 ani. Sunt zeci de persoane care vor fi audiate și asta pentru că anchetatorii trebuie să afle de la toți motivele care ar fi putut să le determine pe fete să recurgă la acest gest.

Din primele informații, se pare că fetele ar fi participat la o petrecere alături de alți adolescenți, iar la terminarea acesteia, ele s-ar fi deplasat la zona cu ruine din Lupeni, unde s-ar fi aruncat în gol de pe o clădire.  Una dintre fete a sunat-o, sâmbătă după-amiază, pe mama sa pentru a-i spune că intenţionează să recurgă la un gest sinucigaş, femeia anunţând imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112. În urma apelului, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie, atât din cadrul Poliţiei municipiului Lupeni, cât şi echipaje medicale.

Poliţiştii au identificat trupurile celor două minore, faţă de una dintre acestea fiind declarat imediat decesul. Faţă de a doua victimă echipele medicale au aplicat protocolul de resuscitare, dar fără rezultat. „În acest caz, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Lupeni continuă cercetările. A fost întocmit un dosar de cercetare penală. Continuăm cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor şi a cauzelor care le au determinat pe cele două minore să recurgă la acest gest”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu. Ancheta se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.

În cursul zilei de luni urmează să fie făcute publice rezultatele toxicologice după autopsia celor două fete care au recurs la gestul extrem.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here