Instituții paralizate de grevă. Ce urmează după minivacanță?

0
267

Angajații instituțiilor care au intrat în grevă generală au continuat protestele și astăzi. La Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, salariații s-au adunat în holul clădirii, unde au afișat hârtii, cu revendicările pe care le solicită Guvernului. Acestea sunt legate de salarii, care sunt diferite, de la o instituție la alta. Activitatea în instituțiile din structura Ministerului Muncii, Casa Județeană de Pensii, Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială, este întreruptă, de la începutul acestei săptămâni, când a fost declanșată greva general. Protestatarii spun că nu vor opri greva, până când revendicările lor nu vor fi soluționate. Și salariații de la Direcția de Statistică Gorj au întrerupt activitatea, pentru o oră.

Și minerii se pregătesc de grevă

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, spune că se ia în calcul greva și în Complexul Energetic Oltenia. Asta dacă guvernanții nu vor excepta compania de la legea austerității. Sindicaliștii susțin că minerii și energeticienii lucrează în condiții foarte dificile, iar tăierea unor drepturi va crește starea de nemulțumire. Liderul sindical afirmă că politicienii din arcul guvernamental cunosc că veniturile salariaților CEO sunt afectate de legea austerității și se așteaptă măsuri.
Angajații Minprest, care protestează de o săptămână, nemulțumiți de salariile mici și de riscul unor eventuale concedieri, amenință că vor ieși în stradă, la Târgu Jiu.  Liderul de sindicat Cosmin Bivolaru a declarat, azi, că se va solicita autorizare pentru un miting în Piața Prefecturii, dar că se va merge până la greva generală. Șefii Complexului Oltenia, care deține societatea prestatoare, au propus tăierea bugetului Minprest, ceea ce ar presupune disponibilizări. Angajații Minprest au intrat în grevă japoneză, de o săptămână, după ce au aflat că se intenționează reducerea personalului cu 20%.

Următoarele două zile sunt libere: Sfântul Andrei și Ziua Națională a României. Ce se va întâmpla de luni încolo, nu se știe. Cetățenii care vin să-și rezolve problemele sunt întorși din drum, de la intrare. Nimeni nu le poate spune când să revină, deoarece protestul extrem este pe perioadă nedeterminată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here