Dezmăț înainte de reducerea cheltuielilor bugetare. Contracte de 500.000 de euro, încheiate într-o singură zi de un consilier al MIPE

0
62

Aleșii locali au intrat în febra achizițiilor publice, cu o săptămână înaintea aplicării ordonanței de urgență care stopează cheltuielile acestora cu bunuri și servicii. Contracte de 18 milioane de euro au fost încheiate în doar câteva zile, multe dintre ele pe servicii de consultanță, potrivit Europa Liberă. Printre miile de contracte încheiate s-a remarcat un campion – angajat al statului, chiar consilier la Ministerul Fondurilor Europene.
Aleșii locali au intrat în febra achizițiilor publice, cu o săptămână înaintea aplicării ordonanței de urgență care stopează cheltuielile acestora cu bunuri și servicii. Contracte de 18 milioane de euro au fost încheiate în doar câteva zile, multe dintre ele pe servicii de consultanță, potrivit Europa Liberă. Printre miile de contracte încheiate s-a remarcat un campion – angajat al statului, chiar consilier la Ministerul Fondurilor Europene. A reușit într-o singură zi să încheie contracte de 500.000 de euro cu mai multe primării din țară.
Miercuri, a venit și reacția ministrului Adrian Câciu, care, brusc, cumva descoperă că chiar în „ograda” sa există astfel de cazuri. Și primarii care au încheiat aceste contracte spun că nici lor nu le-a recomandat nimeni pe domnul consilier. Consilierul a trimis oferte, primarii au spus ar avea nevoie și au apelat la serviciile domniei sale. „Șmecheria se încheie începând de azi!”, spune Adrian Câciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here