O nouă minivacanță. Patru zile libere, pentru Adormirea Maicii Domnului

0
401

Românii se pregătesc pentru o nouă minivacanță. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului sau Sf Maria 2023 va aduce anul acesta o minivacanță de 4 zile de care se vor bucura anumite categorii de angajați.

Sfânta Maria este an de an zi liberă legală, pe data de 15 august. Potrivit Codului Muncii, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, românii primesc liber, în 15 august, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului.

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend.

Sărbătoarea religioasă din 2023 pică într-o zi de marți, motiv pentru care Guvernul a decis, încă din luna decembrie a anului trecut, ca ziua de luni, 14 august, dată care precede sărbătoarea legală din 15 august, să fie zi liberă.

Pentru anumite categorii de angajați din sectorul public, weekendul 12-13 august se poate prelungi cu încă doua zile libere luni (14 august) și marți (15 august). „Guvernul a decis ca ziua de 14 august 2023 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public

Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre, ca ziua de 14 august 2023 să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal. Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii și angajații să își poată stabili și previziona zilele libere pentru întregul an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here