Vouchere de vacanță și 500 de lei în plus, pentru gărzile din spitale

0
303

Medicii primesc 500 lei în plus, în caz că efectuează, lunar, o gardă în afara normei legale de bază, dar şi 1.000 de lei dacă au două gărzi în aceeaşi situaţie.

Executivul a aprobat majorări salariale, de la 1 august, pentru personalul de specialitate medico-sanitar angajat cu timp parțial care efectuează gărzi și pentru personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar-sanitar care asigură asistență medicală. Sursa de finanțare pentru aceste creșteri de salarii va fi Fondul Național Unic de Sănătate, şi nu bugetele instituțiilor medicale.

Astfel, Guvernul s-a angajat să crească veniturile personalului medical, majorările urmând să fie acordate începând cu 1 august. „Onorăm promisiunea făcută sistemului sanitar. Este vorba de creșteri de venit pentru toate categoriile de angajați din Sănătate și Asistență Socială, la salariul de bază maxim prevăzut în lege”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, vineri, la începutul ședinței de guvern. El precizează că sunt incluse fonduri pentru plata voucherelor de vacanță, indemnizații lunare pentru gărzi, zile suplimentare de concediu de odihnă și deblocarea negocierilor și semnarea Contractului Colectiv de Muncă (CCM). „Practic, ca și în cazul Educației, reparăm inechități vechi și sunt convins că facem ceva corect”, a completat şeful Guvernului.

Dacă fac gărzi, asistenţii medicali primesc 500 de lei în plus pe lună, încă 100 de lei pentru fiecare zi de sărbătoare legală lucrată, dar și pentru celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează.

Se vor acorda 500 lei pentru asistenţii medicali, tehnicieni de radiologie şi imagistică licenţiaţi, asistenţi medicali de laborator clinic licenţiaţi, licenţiaţi în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenţi medicali dentari licenţiaţi, asistenţi medicali de profilaxie dentară licenţiaţi, asistenţi medicali licenţiaţi în nutriţie şi dietetică, moaşe, asistenţi medicali, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here