Un elev cu media 4,59 primește bursă de merit de 450 de lei pe lună

0
84

Un elev de la un liceu din Ploiești va primi bursă de merit pentru media 4.59, în baza noii metodologii-cadru care prevede că primii 30% de elevi dintr-o clasă au dreptul la acest beneficiu indiferent de media lor generală anuală din anul școlar trecut Această situație este la Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești. Aici, 373 de elevi se încadrează la condițiile de obținere a bursei, scrie Observatorul Prahovean. La polul opus sunt elevi de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, care nu au dreptul la bursă de merit deși au medii peste 9.

Situația este posibilă după ce metodologia de acordare a burselor a fost schimbată în acest an. Ministerul Educației a informat la începutul lunii septembrie că anul școlar 2023 – 2024 aduce „o schimbare de paradigmă în privința acordării burselor școlare”. Una dintre schimbări se referă la faptul că bursele de merit se acordă „pentru minimum 30% din elevii din fiecare clasă de gimnaziu şi liceu dintr-o unitate de învăţământ preuniversitar, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale. Acolo unde situația o impune, potrivit metodologiei, lista de beneficiari va fi extinsă pentru a cuprinde toți elevii cu media mai mare sau egală cu 9.50.

Ministerul Educației preciza că bursa de merit „apreciază și încurajează efortul celor mai buni 30% elevi din fiecare clasă, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale / a mediilor de admitere (clasa a IX-a) / a mediilor primelor două module (clasa a V-a) și celor cu rezultate mai mari sau egale cu 9.50.” Valoarea bursei de merit este de 450 de lei lunar.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here